תמונת מצב סיכום שנת 2018 ותחזית לשנת 2019 - Dun & Bradstreet
הגנה עסקית
צמיחה עסקית
30.12.18

תמונת מצב סיכום שנת 2018 ותחזית לשנת 2019

צח ברקי, סמנכ"ל בכיר, מנהל אגף כלכלה, מידע ומחקר

כמדי שנה, אנחנו מפרסמים בסוף דצמבר סיכום שנתי על תמונת המצב במשק ומעניקים תחזית למה שצפוי להערכתנו להתרחש בשנה הבאה.

art_30122018

שנת 2018 היתה השנה השניה מזה עשור, שבה כל 20 הכלכלות הגדולות (G20) רשמו צמיחה חיובית בתוצר, גם אם במרביתן נרשמה צמיחה מתונה. אבל הצמיחה העולמית היא כבר לא הפרמטר הכלכלי החשוב ביותר – השינויים הגיאופוליטיים בין המעצמות בשנים האחרונות, מרחיקים מבחינתן, את עקרון הגלובליזציה ומקרבים את חשיבות היציבות של הכלכלה המקומית. תהליך הדי-גלובליזציה של גושי הכלכלה הגדולים, נועד להפחית את התלות שלהם אחד בשני בטווח הארוך, אך הוא גם מגביר את הסיכון שבהידרדרות גיאופוליטית.

המשק הישראלי הגיע להישג משמעותי השנה, ונכנס לקבוצה קטנה בת 17 מדינות שזוכות לדירוג אשראי בקבוצת AA. חברת S&P העניקה לישראל דירוג AA-, בגין החוסן הכלכלי המרשים שהמשק מפגין.

הפדיון המצרפי של העסקים במשק המשיך לעלות בעשרת החודשים הראשונים של 2018, אם כי לא בקצב העלייה של שלוש השנים שקדמו לה ומספר הליכי כינוס נכסים המשיך לעלות גם בשנת 2018, אך קצב העלייה התמתן בהשוואה לשנים קודמות.

כדי לראות מה קרה השנה ומה יקרה בשנת 2019, אנו מזמינים אתכם לעיין בסיכום השנתי של דן אנד ברדסטריט, ובתחזית לשנת 2019.

מזמינים אתכם לעיין במסמך המלא.

בנוסף אולי יעניין אותך גם
29.12.21

תמונת מצב המשק מוכיחה: 2021 היא שנת החזרה למסלול הצמיחה

דו"ח סוף השנה של דן אנד ברדסטריט מוכיח כי בשנת 2021 העולם ככלל וישראל בפרט חזרו למסלול של צמיחה במשק. בהשוואה לשנת 2020 נרשמה עליה חדה בפתיחת עסקים וירידה חדה בסגירתם. ענפים כגון ההייטק, הנדל"ן, הפרמצבטיקה והכימיקלים הובילו בטבלת הענפים היציבים, בעוד ענפי המסעדות, הברים, בתי הקפה, אופנה והתיירות מובילים את טבלת הענפים הנמצאים בסיכון. עוד בדו"ח: התחזית הכלכלית לשנת 2022

תמונת מצב המשק
17.11.21

לא קופא: שוק הגלידות רותח!

בניגוד למסעדות, בתי הקפה והברים, ענף הגלידות צלח את משבר הקורונה בצורה סבירה יחסית ועם ירידה קלה בלבד בפדיון המצרפי. הטמעת משלוחי הגלידות והעליה בצריכת הגלידה בתוך הבית עזרה לחלק גדול מהשחקנים בשוק להתמודד היטב עם משבר הקורונה, ואף לנצל את האתגר ולהפכו להזדמנות. כעת, גם הירידה שנחוותה מתחילה להיעלם ושוק הגלידות חוזר לעצמו. אז מי נמצא ברשימת המרוויחים ומי נפגע מהמשבר? כיצד השפיעה המגפה על הענף? ומה תמונת המצב הנוכחית?

מאמרי מערכת
27.10.21

ארוחה בסיכון גבוה

הסיכון בפתיחת מסעדה או בית קפה היה יחסית גבוה עוד לפני התפשטות מגפת הקורונה, אך גלי המגפה והגבלות ההתקהלות פגעו קשות באלפי עסקים מתחום המסעדנות ורבים מהם, כולל ותיקים, נאלצו לסגור את בית העסק. מהי עוצמת הפגיעה בענף המסעדנות? מה הם האלמנטים שסייעו לעסקים לצלוח כלכלית את המגפה? עד כמה מצליח הענף להתאושש בשנת 2021? מחקר ענף המסעדות שבוצע על ידי חברת דן אנד ברדסטריט עונה על כל השאלות ומספק פרטים מעניינים על התקופה הסוערת שעוברת על התחום

מאמרי מערכת
נשמח להכיר מקרוב ולעזור גם לעסק שלך לצמוח
077-7298003
שלחו
יצירת קשר

מלאו את הפרטים ומומחי דן אנד ברדסטריט
ילוו אתכם במציאת הפתרון שמתאים לכם

הערה על השדה
הערה על השדה
הערה על השדה
הערה על השדה
הערה על השדה
הערה על השדה
שלחו
פניתך התקבלה,
נציגנו יחזרו אליך בהקדם

כל הזכויות שמורות 2018 © דן אנד ברדסטריט ישראל

דן אנד ברדסטריט

פתרונות מידע גלובליים

צמיחה עסקית

הגנה עסקית

לשכת אשראי

פתרונות בהתאמה אישית

כתבות ומאמרים מקצועיים

כל הזכויות שמורות 2019 © דן אנד ברדסטריט ישראל